DETAYLAR, KURGU VE YANGıN MERDIVENI KAPıSı İKITELLI

Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı İkitelli

Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı İkitelli

Blog Article

Yangın Kapısı, acil durumlarda bünyedan emniyetli bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve ölümlü hayatını asıl meydan, strüktürların en önemli unsurlarından biridir.

Bunun önlemini bile montaj sırasında yangın firması, kullanım sırasında ise binadan mesuliyetli zevat almalıdır.

Aldatmaüminyum baplar, ilenmeşap baplar ve çelik kapılar imalatında istenen niteliklere göre farklı özellikte baplar da binaların mimari yapısına veya kapıların kullanılacağı sektöre gereğince farklı olabilmektedir.

İstanbul’da önceleri konutlar çıkmak üzere her bünyeda yangın kaçış noktalarında standartlara şayan baplar kullanılmalıdır.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi karınin yaşamsal öneme sahiptir. Araştırmalar yangın başlangıçladıktan sadece 3 zaman içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk kucakindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Dayanıklılık: Yangın merdivenleri, mürtefi sıcaklıklara ve yangının ne evetğu koşullara dayanıklı olmalıdır. Yangın çıktığında sakin bir şekilde tahliye katkısızlamalıdır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin elden her yerde, özellikle bile muhteşem binalarda olması kişilerin kişi kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Manyetik kapı tutucular tasarrufı ve açılması istenmeyen kapılar makul bir kuvvete kadar açılımını engeller.

Bir buçuk vakit olarak sınıflandırılmış kapılar dü saatlik olarak sınıflandırılmış duvarlarda bulunur. Bu kapılar alelumum merdiven tıngırlukları veya bir yapı içerisindeki amudi geçiş alanlarında kullanılır.

Dairesel yangın merdiveni, adından da anlaşılacağı üzere fevkdan kötüya kat şeklinde inilmesini sağlayan ve bu şekilde montajı meydana getirilen merdiven çeşitleridir. İnsanların dairesel hareketlerde bir yerden ivedili durumda inebildikleri, bunun hükümı kesmediği çeşitli ilmî araştırmalar ile de soyıtlandığı karınin, yangın merdivenlerinin bu şekilde tasarlanmasına hüküm mevdutir.

Bu testler, kapıların yangına karşı dayanıklılığını ve yangın esnasında kavara ve Yangın kapısı ikitelli tütün geçişini ne denli süre engellediğini bileğerlendirir. Yangın kapılarının kullanılacağı bölgelere bağlı olarak farklı sınıflandırmalar ve gereksinimler bile bulunabilir.

Yangın baplarının bulutsuz buzakılmış olması halinde, yangının daha da şiddetli olacağını ve insanoğluı risk altında bırakacağı aprintr. Basınçlandırılmamış yangın merdivenleri baca kabilinden çallıkışır ve tütünın diğer katlara yayar.

Yangın merdivenleri kararlı olarak denetlemelmalı ve periyodik kontroller yapılmalıdır. Bu, merdivenlerin her vakit kullanıma hazır evetğundan tehlikesiz olabilir. Bakım ve kontroller, yangın merdiveni yönetmeliği tarafından önerilen sıklıkta örgülmalıdır.

Binanın yüksekliği bile yangın merdiveni zorunluluğunda dikkate alınmaktadır. Yükseklik 21,5 metreden az ise yangın merdiveni istenmemektedir. Bundaki kriter, yangın yerinde temel giriş çışitalardan tahliyenin veya balkon-gözenek üzere birimlerden tahliyenin sağlamlığı riske sokmaması olarak nitelendirilmektedir.

Report this page